lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vo Francúzsku sa v nedeľu začne s očkovaním proti COVID-19 Paríž 26. decembra (TASR) - Za posledných 24 hodín zaznamenali vo Francúzsku 3093 nových prípadov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 26.12.2020 categoryDenné správy

Paríž 26. decembra (TASR) - Za posledných 24 hodín zaznamenali vo Francúzsku 3093 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Ako uviedla agentúra AFP, v porovnaní s 23. a 24. decembrom, keď v krajine evidovali spolu viac ako 20.000 pozitívnych výsledkov testov na COVID-19, ide o výrazný pokles. Úrady však túto oveľa nižšiu bilanciu nakazených vysvetlili aj zatvorením mnohých testovacích miest počas vianočných sviatkov.V nemocniciach je s diagnózou COVID-19 alebo pre podozrenie na ňu hospitalizovaných 24.477 ľudí. Podľa posledných údajov z francúzskeho úradu verejného zdravotníctva v nemocniciach za uplynulý deň zaznamenali ďalších 146 úmrtí spojených s koronavírusom. Celkovo si epidémia COVID-19 od marca vyžiadala 62.573 obetí, čo je v celosvetovom meradle siedma najhoršia bilancia.Agentúra Reuters informovala, že očkovanie proti COVID-19 sa vo Francúzsku - podobne ako vo väčšine členských štátov EÚ - začne v nedeľu. Prvými zaočkovanými budú seniori z troch domovov s opatrovateľskou službou.Francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý mal 17. decembra pozitívny výsledok testu na COVID-19, sa po siedmich dňoch izolácie v rezidencii La Lanterne vo Versailles vrátil na Štedrý deň do Elyzejského paláca, odkiaľ sa potom s manželkou Brigitte presunuli na juh Francúzska, do prezidentskej rezidencie Fort du Brégançon na Riviére.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...