lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vyjadrenie: Opatrenia v súvislosti s koronavírusom Bratislava 7. marca (TASR) - V súvislosti s výskytom koronavírusu na území Slovenskej republiky zasadal ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 07.03.2020 categoryDenné správy

Bratislava 7. marca (TASR) - V súvislosti s výskytom koronavírusu na území Slovenskej republiky zasadal v piatok 6. marca 2020 na Ministerstve vnútra SR Ústredný krízový štáb. Z jeho zasadnutia vzišiel rad opatrení, ktoré majú za cieľ predísť šíreniu vírusu, prípadne spomaliť jeho postup v čo možno najväčšej možnej miere. Avšak opatrenia môžu byť účinné len vtedy keď budú občanmi SR dôsledne dodržiavané.Na hraniciach s Rakúskom je v spolupráci s dobrovoľnou záchrannou brigádou Civilnej ochrany a Komplexnou centrálnou záchrannou službou opäť vykonávaná letáková informačná kampaň. Cieľom kampane je informovať všetkých slovenských občanov, ktorí sa vracajú z miest zasiahnutých koronavírusom (Taliansko a Rakúsko), o možnej prevencii, prípadne o prejavoch ochorenia a kam telefonovať, ak už človek pociťuje zdravotné problémy.Kampaň prebieha v časoch od piatka 6. marca 2020 od 16.00 hod do 24.00 hod, v sobotu od 06.00 hod do 24.00 hod. a v nedeľu od 06.00 hod do 24.00 hod.Z dôvodu predídenia šírenia možnej nákazy v nemocničnom prostredí boli s okamžitou platnosťou zakázané všetky návštevy vo všetkých nemocniciach na území SR. Prostredníctvom všetkých slovenských operátorov boli Ministerstvom vnútra SR pod hlavičkou Ministerstva zdravotníctva SR rozposlané SMS správy všetkým občanom SR v nasledovnom znení:

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...