lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Výstava z cyklu Umenie učí upozorní na dôležitosť prevencie pri rakovine prsníka Bratislava 6. mája (TASR) - Výstava z cyklu Umenie učí v Knižnici Bratislava - Nové ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 06.05.2022 categoryDenné správy

Bratislava 6. mája (TASR) - Výstava z cyklu Umenie učí v Knižnici Bratislava - Nové Mesto upozorní na dôležitosť prevencie pri rakovine prsníka. Obrazy onkologickej pacientky Kristíny Petrejovej budú dlhodobo prispievať tiež k vzdelávaniu návštevníkov v oblasti správnej životosprávy a samovyšetrenia prsníkov."Je veľmi dôležité, aby sa informácia o nevyhnutnosti prevencie rakoviny prsníka dostala k ženám aj prostredníctvom takejto príjemnej udalosti. Prevencia by mala byť vnímaná pozitívne a nie je dôvod mať z nej strach," uviedla správkyňa združenia Ružová stužka Alena Kállayová. Združenie je jedným z odborných garantov výstavy.Pre verejnosť je výstava prístupná v čase výpožičných hodín knižnice počas mája až augusta. Každý štvrtok od 14.00 do 17.00 h budú k dispozícii dobrovoľníci, ktorí budú poskytovať konzultácie o zdravej výžive, edukačné materiály a poradenstvo pri nácviku samovyšetrenia prsníkov.Umenie učí je projekt, ktorý pod vedením Jany Sedláčkovej predstavuje cyklus výstav, ktoré prinášajú nielen umelecký, ale aj osvetový rozmer. Sprievodné podujatia výstav sú venované edukácii o živote s rakovinou prsníka a vznikli s podporou Národného onkologického inštitútu a Ministerstva zdravotníctva SR.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...