lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


WHO: V Afrike sa koronavírusom nakazilo už vyše 150.000 ľudí Johannesburg 2. júna (TASR) - Počet prípadov nákazy novým typom koronavírusu v Afrike prekročil v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 02.06.2020 categoryDenné správy

Johannesburg 2. júna (TASR) - Počet prípadov nákazy novým typom koronavírusu v Afrike prekročil v utorok hranicu 150.000. Vyplýva to z najnovších údajov regionálneho úradu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre Afriku. Počet prípadov nákazy koronavírusom sa v afrických krajinách za uplynulých 24 hodín zvýšil o 5908 a dosiahol 150.610.WHO tiež podľa agentúry AP eviduje viac ako 4300 potvrdených úmrtí súvisiacich s koronavírusom.Agentúra TASS s odvolaním sa na údaje WHO uviedla, že najvyšší počet infikovaných koronavírusom (34.357) má Juhoafrická republika, ktorá eviduje 705 obetí. Najviac mŕtvych (959) hlásil Egypt. Alžírsko dosiaľ zaznamenalo 661 úmrtí.Zo štátov v regióne subsaharskej Afriky eviduje Nigéria 10.578 prípadov nákazy a 299 úmrtí, nasleduje Ghana s 8070 infikovanými a 36 úmrtiami.Väčšina z 54 krajín Afriky už postupne uvoľňuje opatrenia obmedzujúce pohyb osôb, ktoré zaviedli v snahe spomaliť šírenie nákazy.V Afrike je v porovnaní s ostatnými časťami sveta evidovaných relatívne menší počet prípadov nákazy koronavírusom, čo môže okrem nedostatočného testovania súvisieť aj s nízkym priemerným vekom tamojšej populácie a menším rozšírením civilizačných chorôb. Šírenie vírusu by napriek relatívne nižším číslam mohlo mať obrovský negatívny vplyv na africké zdravotníctvo.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...