lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


WHO varuje pred prepuknutím chorôb na Ukrajine Ženeva 9. septembra (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala dnes pred chorobami a všeobecnou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 09.09.2014 categoryDenné správy

Ženeva 9. septembra (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala dnes pred chorobami a všeobecnou zdravotníckou krízou na Ukrajine, informovala agentúra DPA.Státisíce ľudí sú v krajine kvôli bojom medzi vládnymi jednotkami a proruskými separatistami na úteku. Mnohí z nich musia žiť v príbytkoch, ktoré nie sú zabezpečené pred zimou a nemajú dostatočné hygienické podmienky, upozornila dnes zdravotnícka agentúra OSN v Ženeve.Na Ukrajine je v súčasnosti registrovaných zhruba 260.000 vnútorne presídlených osôb, kým ďalších viac než 300.000 ušlo z krajiny do susedných štátov - predovšetkým do Ruska.Skutočný počet ukrajinských utečencov je však podľa odhadov Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) podstatne vyšší.WHO podotkla, že stav zdravotníctva na Ukrajine je slabý, miera očkovania nepatrná a v krajine sa šíria chronické ochorenia. Zdravotnícka organizácia vzhľadom na ťažkú situáciu pripravuje núdzové zabezpečenie tamojšieho obyvateľstva, píše DPA. V spolupráci s UNHCR plánuje okrem iného zabezpečiť ubytovanie pre obyvateľstvo pred blížiacou sa zimou.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...