lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Bratislavská MsČ Nové Mesto trvá na zachovaní Polikliniky Tehelná Bratislava 9. mája (TASR) - Záujem mestskej časti (MsČ) Bratislava - Nové Mesto o zachovanie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 9. mája (TASR) - Záujem mestskej časti (MsČ) Bratislava - Nové Mesto o zachovanie Polikliniky Tehelná naďalej pretrváva. Na dnešnom stretnutí so zástupcami petičného výboru za zachovanie polikliniky to potvrdil starosta Rudolf Kusý. Petíciu občanov, pacientov a zdravotníkov už podpísalo takmer 2500 ľudí."Zdravotníci i pacienti majú jednoznačný záujem o ďalšie fungovanie polikliniky," priblížila predsedníčka petičného výboru Eva Mladenovová, ktorá v tomto zariadení pracuje ako zdravotná sestra od jej otvorenia, už 25 rokov.Jediným akcionárom polikliniky je dnes Fond národného majetku (FNM) SR, ktorý vláde odporučil priamy predaj zariadenia vo výberovom konaní. Ak by sa predala súkromnej firme, starosta sa obáva, že by sa mohol zopakovať rovnaký scenár ako v prípade nemocnice s Poliklinikou Bezručova. "Hrozilo by tak, že ďalšia mestská časť zostane bez kapacitne zodpovedajúcej plnohodnotnej polikliniky," vyhlásil Kusý.Riešenie vidí v podobe jej bezodplatného prevodu na mestskú časť Nové Mesto. Starosta už adresoval FNM dva listy, v ktorých potvrdil záujem samosprávy získať predmetný majetok. Následne sa má transformovať tak, aby sa stala moderným centrom poskytovania štandardnej aj nadštandardnej zdravotnej starostlivosti, ale tiež miestom, kde sa môžu sústrediť sociálne služby nielen pre obyvateľov predmetnej mestskej časti. Transformácia bude vyžadovať investíciu do ukončenia sanácie dlhu polikliniky, ktorý aktuálne predstavuje zhruba 500.000 eur, ako aj výrazné investície do rekonštrukcie, rozšírenia a modernizácie jej súčasných kapacít.Kusý tam plánuje presadiť napríklad vytvorenie denného stacionára pre seniorov, poskytovanie služieb hospicu a v neposlednom rade aj udržať nájomné pre ambulancie na súčasnej úrovni. TASR informoval hovorca Miestneho úradu Bratislava-Nové Mesto Marek Tettinger.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...