lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Chorobnosť na ARO v Prievidzi mierne stúpla, v Partizánskom klesla Bojnice 20. februára (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v okrese Prievidza stúpla ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bojnice 20. februára (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v okrese Prievidza stúpla o 8,2 percenta, v okrese Partizánske zaznamenali epidemiológovia z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Prievidza so sídlom v Bojniciach pokles celkovej chorobnosti o 14 percent. Protiepidemické opatrenia zostávajú v nemocniciach v oboch okresoch aj naďalej. "V siedmom kalendárnom týždni sme zaznamenali nárast chorobnosti na chrípku a chrípke podobné ochorenia na hodnotu 2949,5 chorých na stotisíc obyvateľov, čím sa chorobnosť vrátila na úroveň piateho kalendárneho týždňa. Možno povedať, že je stabilizovaná na úrovni lokálnych epidémií," informovala TASR vedúca epidemiologického oddelenia RÚVZ Prievidza Klára Minčíková. Nárast chorobnosti zaznamenal RÚVZ vo všetkých vekových kategóriách, okrem dospelej populácie 20 až 59-ročných. Najvyšší nárast ochorení bol hlásený u žiakov, o 28,5 percenta a študentov stredných škôl. Zatvorené boli dve materské školy a tri základné školy v Nitrianskom Pravne, Tužine a Nitrici."Doposiaľ bolo izolovaných od hospitalizovaných pacientov šesť vírusov AH1N1 a jeden u pacienta z ambulancie," doplnila Minčíková. Epidemiológovia v okrese Partizánske zaevidovali pokles celkovej chorobnosti na hodnotu 2 854,1 chorých na stotisíc obyvateľov. Pokles bol zaznamenaný u všetkých vekových skupín. "Izolovaný bol u ambulantných pacientov vírus chrípky typu A bližšie neurčený a vírus chrípky typu B," uzavrela Minčíková.

Štítky :

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.