lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Chrípka ustupuje, výrazne klesol aj počet zatvorených škôl Bratislava 1. marca (TASR) - Hygienici zaznamenali v 9. týždni 14.578 prípadov chrípky a chrípke ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 1. marca (TASR) - Hygienici zaznamenali v 9. týždni 14.578 prípadov chrípky a chrípke podobných ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť klesla o takmer 29 percent. Najviac chorých bolo podľa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v Nitrianskom kraji, najmenej v Košickom. Chrípku mali najčastejšie deti vo veku šesť až 14 rokov.V porovnaní s 8. týždňom výrazne poklesol aj počet škôl, ktoré zavreli pre chrípku či akútne respiračné ochorenia. Chrípkové prázdniny malo v tomto týždni 36 materských a 24 základných škôl. V 8. týždni bolo zatvorených okolo 160 škôl.Ako TASR informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný, v 9. kalendárnom týždni bolo hlásených aj 81.932 akútnych respiračných ochorení (ARO). V porovnaní s predchádzajúcim kalendárnym týždňom došlo k poklesu chorobnosti o 14,7 percenta. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali, podobne ako pri chrípke, v Nitrianskom kraji, najčastejšie boli choré deti do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 1861 osôb.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: