lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Chrípka v Trnavskom kraji opäť na vzostupe Trnava 2. marca (TASR) – Po poklese v uplynulom týždni v Trnavskom kraji v priebehu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trnava 2. marca (TASR) – Po poklese v uplynulom týždni v Trnavskom kraji v priebehu tohto kalendárneho týždňa zaznamenali opätovné zvýšenie počtu chrípkových ochorení. Počet chorých dosiahol 921, čo predstavuje 5,2-percentný nárast. TASR o tom informovala Dagmar Kollárová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave. Spolu bolo chorých na akútne respiračné ochorenia 6126 osôb, čo znamená pokles na úrovni 6,3 percenta. Z okresov bola zaevidovaná najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v okrese Skalica, najviac bolo chorých detí vo veku do päť rokov, ale najvýraznejší vzostup ochorení bol vo vekových skupinách 20-59-ročných a vo vekovej skupine nad 60 rokov. Z hľadiska stupňa intenzity je chrípka v Trnavskom kraji na úrovni sporadického výskytu. Z dôvodu chrípky neboli v Trnavskom kraji uzatvorené žiadne školské zariadenia.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...