lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Dlh Fakultnej nemocnice v Trenčíne sa vyšplhal na 17,5 milióna eur Trenčín 13. mája (TASR) – Celkové dlhy Fakultnej nemocnice v Trenčíne sa k 31. marcu vyšplhali na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trenčín 13. mája (TASR) – Celkové dlhy Fakultnej nemocnice v Trenčíne sa k 31. marcu vyšplhali na viac ako 17,5 milióna eur, od začiatku tohto roku vzrástli o viac ako 1,5 milióna eur. Sociálnej poisťovni dlhuje FN v Trenčíne viac ako 1,9 milióna eur. TASR o tom dnes informovala vedúca ekonomického odboru FN Trenčín Eva Šimurková."Vo FN Trenčín dôjde k 1. júlu k redukcii asi 120 lôžok, s najväčšou pravdepodobnosťou bude zrušené doliečovacie a kožné oddelenie, pravdepodobne aj lôžkové rehabilitačné oddelenie, to však ešte bude predmetom rokovaní s poisťovňami. A na všetkých ostatných oddeleniach sa zruší päť až sedem lôžok, na očnom oddelení asi 15 lôžok," povedala námestníčka riaditeľa FN v Trenčíne Terézia Drobná s tým, že určite nebudú redukovať lôžka na geriatrii, internom, neurológii a na psychiatrii. Vo FN majú dnes 911 lôžok. Dnes je podľa nej ešte ťažko povedať, či budú prepúšťať zamestnancov alebo ich len popresúvajú v rámci nemocnice. Rozhodovať by sa o tom malo v najbližších dňoch. Celkový audit zatiaľ v nemocnici pred jej transformáciou neprebieha, no podľa Drobnej si ho urobiť dajú, pravdepodobne na základe verejnej súťaže."Hľadáme spôsoby, ako zlepšiť hospodársky výsledok nemocnice. Prepúšťanie nie je zatiaľ podložené reálne, pravdepodobne skrátime zamestnancom dovolenku o päť dní, o ktoré je momentálne dovolenka rozšírená v kolektívnej zmluve," dodala Drobná.Podľa zástupcu Lekárskeho odborového združenia pri FN v Trenčíne Martina Hlaváčika zaujíma odborová organizácia ku kráteniu dovolenky negatívne stanovisko. "Zamestnanci trenčianskej nemocnice a nemocníc všeobecne nemajú v porovnaní s inými zamestnávateľmi žiadne zamestnanecké bonusy. Jediným, ktorý sa podarilo na základe kolektívneho vyjednávania dosiahnuť, bolo pár dní dovolenky navyše. Z nášho pohľadu je absolútne neprijateľné, aby sa dovolenka krátila," zdôraznil Hlaváčik s tým, že mu nie je jasné, ako môže takéto opatrenie viesť k vyrovnanému hospodáreniu. Hlaváčik tiež potvrdil, že sa k nemu dostala informácia o plánovanom prepúšťaní asi desať percent zamestnancov. Má to byť jednou z alternatív, ako dosiahnuť vyrovnané hospodárenie, ktoré je podmienkou transformácie nemocnice na akciovú spoločnosť. Podľa neho je to však len jedna z alternatív, keď iné zlyhajú.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: