lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Do Týždňa mozgu sa svojimi aktivitami zapojí aj Prievidza Prievidza 23. februára (TASR) – Do medzinárodnej akcie Týždeň mozgu sa svojimi aktivitami zapojí aj ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Prievidza 23. februára (TASR) – Do medzinárodnej akcie Týždeň mozgu sa svojimi aktivitami zapojí aj mesto Prievidza. V Regionálnom kultúrnom centre (RKC) sa totiž uskutočnia tréningy pamäte. Tréning krátkodobej pamäte je naplánovaný na 12. marca a tréning dlhodobej pamäte na 14. marca. Tréningy pamäte pre seniorov organizuje RKC v Prievidzi pravidelne v ich denných centrách. Sú súčasťou preventívneho projektu s názvom Čírenie spomienok. Jeho cieľom je poukázať na možnosť prevencie problémov s pamäťou aktívnou starostlivosťou o ňu. Problém s pamäťou nemusí vždy súvisieť s ochorením, ale často je príznakom Alzheimerovej choroby, ktorá je vážnym sociálnym, zdravotníckym i spoločenským problémom.Týždeň mozgu je medzinárodná akcia, ktorej cieľom je upriamiť pozornosť verejnosti na ľudský mozog a jeho činnosť, hovoriť o mozgových ochoreniach a spôsoboch ich prevencie.TASR informovala Jana Hvojníková z RKC v Prievidzi.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: