lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Do zbierky pre hemofilikov ľudia prispeli viac ako 6400 eurami Bratislava 12. apríla (TASR) - Počas zbierky pre Slovenské hemofilické združenie, ktorá sa uskutočnila v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 12. apríla (TASR) - Počas zbierky pre Slovenské hemofilické združenie, ktorá sa uskutočnila v prevádzkach jedného z obchodných reťazcov, sa podarilo vyzbierať vyše 6400 eur. Zbierka trvala od 7. do 9. apríla a výťažok sa použije na rehabilitačné tábory pre hemofíliou postihnuté deti i dospelých. Dôležitou súčasťou týchto pobytov v prírode je vzdelávanie, kde sa objasňujú postupy, ako zmierniť fyzické následky hemofilického ochorenia. TASR informovala Oľga Hrničiarová zo spoločnosti Tesco Stores."Úsilie, ktoré sme do organizačnej prípravy vložil, sa oplatilo a sme radi, že aj v tomto roku budeme mať potrebné peniaze na letné tábory pre hemofilikov. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí prispeli," povedal predseda združenia Jaroslav Janovec. Zbierku organizovala pri príležitosti Svetového dňa hemofílie Nadácia Tesco spolu s hemofilickým združením. Záštitu nad zbierkou prevzal známy slovenský hokejista Michal Handzuš.Na Slovensku sa ročne narodí päť až desať detí s hemofíliou, ktorá sa prejavuje poruchou zrážanlivosti krvi. Týmto dedičným ochorením trpí najmä mužská populácia, keďže nositeľom defektného génu, ktorý je pôvodcom ochorenia, je žena. V súčasnosti už môžu pacienti napriek chorobe žiť plnohodnotný život vďaka liečbe, ktorá sa k nám dostala po otvorení hraníc.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...