lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Dôvera si požičala 179,5 milióna eur, vyplácala z toho aj akcionárov Bratislava 11. júla (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera si vlani zobrala dlhodobý úver 179,5 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 11. júla (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera si vlani zobrala dlhodobý úver 179,5 milióna eur. Ten jej malo poskytnúť konzorcium bánk, ktorých meno "v súlade s bankovým tajomstvom" neprezradila. Časť z týchto prostriedkov poisťovňa využila na vyplatenie záväzkov voči akcionárom, potvrdil dnes finančný riaditeľ poisťovne Radomír Vereš.Úver sa podľa jeho slov neuhrádza z prostriedkov určených na zdravotnú starostlivosť. Poisťovňa, s 1,4 milióna poistencami, ktorá vlani dosiahla zisk 39,3 milióna eur, si tak požičala viac, ako je základné imanie. To predstavuje 124,1 milióna eur.Podľa overenej účtovnej uzávierky za minulý rok predstavovali záväzky voči akcionárom 412,8 milióna eur. Počas roka poklesli o 179,5 milióna eur. Ako nedávno informoval denník Sme, účtovná operácia, ktorá sa skončila vyčlenením 412 miliónov eur do položky záväzok voči akcionárom, sa začala pred tromi rokmi, keď sa spájali poisťovne Dôvera a Apollo.Po kúpe nový znalecký posudok určil, že Dôvera má hodnotu vyššiu o 470 miliónov eur, ako pred predajom. Akcionári poisťovne rozhodli, že 412 zo 470 miliónov eur sa zapíše do výkazov ako záväzok voči akcionárom. Ako poukázal denník, akcionári by si tak vďaka tejto operácii mohli vyplatiť zisk aj v prípade, že by vláda opäť siahla na tvorbu zisku zdravotných poisťovní.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...