lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Dôvera už vrátila preplatky z RZZP tým, ktorí sa zúčtovali elektronicky Bratislava 27. apríla (TASR) - Zdravotná poisťovňa Dôvera v predstihu vrátila preplatky tým platiteľom, ktorí ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 27. apríla (TASR) - Zdravotná poisťovňa Dôvera v predstihu vrátila preplatky tým platiteľom, ktorí podali ročné zúčtovanie zdravotného poistenia (RZZP) za rok 2010 riadne, včas a elektronicky. Termín na vyrovnanie preplatkov a nedoplatkov uplynie v júni. Dôvera zatiaľ vrátila 391.000 eur vyše 2.200 platiteľom poistného. Súkromná poisťovňa od individuálnych aj hromadných platiteľov prijala elektronicky 36.000 ročných zúčtovaní. "Je to o 40 percent viac ako minulý rok, pričom počet individuálnych platiteľov, ktorí podali zúčtovanie na webe, stúpol štvornásobne," povedala manažérka odboru kontroly poistného v Dôvere Anna Vajdová.Ako pre TASR ozrejmila hovorkyňa štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne Petra Balážová, poisťovňa má povinnosť vrátiť preplatky platiteľom do 30. júna. Do tohto termínu majú rovnako platitelia povinnosť uhradiť nedoplatky vyššie ako tri eurá."Union zdravotná poisťovňa bude preplatky z ročného zúčtovania uhrádzať od konca mája a v priebehu júna 2011," povedala pre TASR jej hovorkyňa Judita Smatanová.Tí platitelia, ktorí si nesplnili povinnosť podať do konca marca ročné zúčtovanie, dostanú poštovú výzvu a zdravotná poisťovňa ich v súlade so zákonom oznámi Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Ten im môže udeliť pokutu. V oblasti podávania ročného zúčtovania poistného nastane od budúceho roku zmena, ktorú prináša novela zákona o zdravotných poisťovniach. Podľa nej budú ročné zúčtovanie zdravotného poistenia za svojich poistencov robiť zdravotné poisťovne. Urobiť by ho mali aj za poistencov, ktorí sú zamestnaní a za ktorých robí ročné zúčtovanie v súčasnosti zamestnávateľ.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...