lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Hygienici kontrolovali kvalitu potravín v obchodných prevádzkach Bratislava 20. februára (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva SR vykonal v dňoch 28. januára až ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 20. februára (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva SR vykonal v dňoch 28. januára až 8. februára mimoriadne kontroly, pri ktorých sa zameral na epidemiologicky rizikové činnosti pri výrobe, manipulácii a umiestňovaní potravín na trh v potravinárskych prevádzkach supermarketov, hypermarketov a obchodných domov na Slovensku.Kontroly sa sústredili predovšetkým na prevádzky s nebalenými rizikovými potravinami, akými sú napríklad lahôdkarské a cukrárske výrobky. Išlo spolu o 534 kontrol v 462 prevádzkach. Za zistené nedostatky uložili kontrolóri 95 blokových pokút v celkovej sume 3182 eur. V troch prípadoch sa pre zistené delikty začne správne konanie.Informácie poskytol Ivan Rovný, hlavný hygienik Slovenskej republiky.

Štítky :

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.