lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE:LOZ vyzýva lekárov,aby nepodpisovali zmluvy,pokiaľ ich neuvidí právnik-2 Bratislava 3. decembra (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) krátko po podpise memoranda s vládou, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 3. decembra (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) krátko po podpise memoranda s vládou, ktoré má reagovať na ich požiadavky, prostredníctvom svojho webu vyzvalo lekárov, aby zatiaľ nepodpisovali žiadnu pracovnú zmluvu. Tú má najprv skontrolovať právnik a overiť, či je v súlade s dosiahnutou dohodou."Stále platí jeden za všetkých a všetci za jedného. Počkajte, kým sa pripravia pracovné zmluvy pre všetkých lekárov," odkázali lekárom odbory. Zmluvy má najskôr podpísať riaditeľ nemocnice, následne ich skontroluje právnik, keď budú v poriadku a nebude vynechaný ani jeden lekár, potom sa majú pracovné zmluvy podpísať naraz. Lekári majú čakať na pokyn koordinátora LOZ.Odbory pre lekárov následne zverejnili aj manuál, z ktorého vyplýva, že tí, ktorých zavolali v rámci núdzového stavu do práce a sú zdraví, môžu po dohode s nemocnicou nastúpiť do služby už dnes. Mnohí lekári, ktorí neprišli v rámci núdzového stavu do nemocníc sa ospravedlnili práceneschopnosťou. Návrat lekárov do práce má prebiehať v nevyhnutnom rozsahu zabezpečenia zdravotnej starostlivosti. Vláda dnes nadránom po viacerých neúspešných rokovaniach dospela k dohode s lekárskymi odbormi. Lekári by sa tak mali vrátiť do slovenských nemocníc. Najprv však budú musieť podpísať nové pracovné zmluvy, keďže 30. novembra vypršala výpovedná lehota asi 1200 lekárom. Ako po podpise dohody avizovala premiérka Iveta Radičová, personálne oddelenia nemocníc sa otvoria už ráno a nové zmluvy sa začnú distribuovať v najbližších hodinách.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...