lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Lekári a dekani chcú riešiť kompetencie v univerzitných nemocniciach Bratislava 20. marca (TASR) - Slovenská lekárska komora (SLK) a dekani troch lekárskych fakúlt chcú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 20. marca (TASR) - Slovenská lekárska komora (SLK) a dekani troch lekárskych fakúlt chcú riešiť otázku prerozdelenia kompetencií medzi prednostami a primármi jednotlivých kliník v nemocniciach, kde sa vyučujú aj medici. Ministerstvám zdravotníctva a školstva preto zaslali legislatívny návrh s názvom Koncepcia univerzitnej nemocnice. Impulzom k tomuto kroku má byť vlaňajší kompetenčný spor v košickej univerzitnej nemocnici.Nové definovanie postavenia prednostov kliník má predchádzať vzniku sporov medzi vedením univerzitných nemocníc a vedením lekárskych fakúlt. "Kompetenčná prehľadnosť, ktorú vnáša nová podoba štatútu, prináša istotu, že nebude ohrozená praktická výučba poslucháčov lekárskych fakúlt a stabilizuje situáciu v špičkových koncových zdravotníckych zariadeniach," informovala SLK.Za najdôležitejšiu časť považujú SLK a dekani kompromis v prípade postavenia pracovníkov stojacich na čele kliník – prednostov, respektíve vedúcich kliník. Prednosta by podľa návrhu zodpovedal za liečebno-preventívnu činnosť generálnemu riaditeľovi univerzitnej nemocnice, ale za pedagogickú činnosť a za vedecko-výskumnú činnosť by zodpovedal dekanovi lekárskej fakulty."So SLK aktívne komunikujeme a každú ich pripomienku alebo nápad určite prerokujeme," reagovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...