lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Lekári podporujú požiadavky pacientskych organizácií Bratislava 8. júna (TASR) - Slovenská lekárska komora (SLK) podporila vyhlásenie pacientskych organizácií, v ktorom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 8. júna (TASR) - Slovenská lekárska komora (SLK) podporila vyhlásenie pacientskych organizácií, v ktorom žiadajú vládu a parlament, aby mali zástupcov v kategorizačných komisiách. TASR o tom informovala Daniela Resutíková z SLK.Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v SR (NROZP) a Asociácia na ochranu práv pacientov vo vyhlásení navyše požadujú zvýšenie odvodov za poistencov štátu na 5,5 percenta. NROZP sa na poslancov NR SR obrátila už v novembri minulého roku. Žiadala ich, aby znižovanie odvodov nepodporili, keďže medzi poistencami štátu sú aj zdravotne postihnutí.NROZP tiež žiada, aby sa v oblasti poplatkov za zdravotnícke služby stanovilo, čo spadá pod štandard a čo pod nadštandard. Štandardom by podľa NROZP mala byť aj prístupnosť zdravotníckych zariadení pre všetky osoby so zdravotným postihnutím. Zástupcovia pacientskych organizácií sú tiež znepokojení z pripravovaného rušenia nemocničných oddelení. Tvrdia, že tento krok môže negatívne ovplyvniť dostupnosť zdravotnej starostlivosti. "Za zrušenie oddelení pre dlhodobo chorých neexistuje relevantná alternatíva," píše v stanovisku NROZP. Asi 150 nemocničných oddelení by sa malo zrušiť k júlu tohto roka. O ktoré zariadenia by malo ísť, minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) zatiaľ nekonkretizoval.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...