lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Lekárom sa nepáčia podmienky vyrokované s poisťovňou Dôvera Bratislava 21. marca (TASR) - Zdravotný výbor Slovenskej lekárskej komory (SLK) nie je spokojný s ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 21. marca (TASR) - Zdravotný výbor Slovenskej lekárskej komory (SLK) nie je spokojný s vyrokovanými podmienkami so zdravotnou poisťovňou Dôvera. Výsledok totiž ani po sérii rokovaní nepovažuje za uspokojivý."Navýšenie cien je minimálne a v žiadnom prípade nezabezpečí navýšenie zdrojov u väčšiny poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v neštátnej ambulantnej sfére, nevyhnutne potrebných na realizáciu zákona o minimálnych mzdových nárokoch sestier, pri zamestnávaní zdravotnej sestry v plnom pracovnom úväzku, o primeranom ohodnotení práce lekára už ani nehovoriac," informovala predsedníčka výboru Zuzana Teremová.Poukázala na to, že k podpisu zmluvy pristupuje SLK iba pod hrozbou neuzatvorenia zmluvy s Dôverou na základe "nedohody" a z toho vyplývajúceho postavenia nezmluvných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ale i pod hrozbou uloženia pokuty zo strany VÚC za neuzatvorenie zmluvy s poisťovňou. Lekári avizovali, že aj naďalej budú požadovať zvýšenie cien výkonov, ako i navýšenie zdrojov do systému a so súčasnou situáciou sa neuspokoja.Dôvera sa v utorok (20.3.) dohodla so zástupcami nemocníc a lekárov, reprezentovaných napríklad Zdravitou, Slovenskou lekárskou komorou, Slovenskou komorou zubných lekárov či Asociáciou nemocníc Slovenska, na zmluvných a cenových podmienkach od apríla.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...