lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Lekárske odbory odkázali vláde, nedáme sa zastrašiť Bratislava 25. novembra (TASR) - Lekárski odborári vyzvali vládu, aby prehodnotila vyhlásenie núdzového stavu v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 25. novembra (TASR) - Lekárski odborári vyzvali vládu, aby prehodnotila vyhlásenie núdzového stavu v prípade, že s lekármi nenájde dohodu na ich požiadavkách. "Vnímame to ako neprijateľný akt sily a bezprecedentnú snahu v ponovembrovom vývoji zastrašiť celú profesijnú skupinu, aby sa vzdala svojho zápasu o dôstojné životné podmienky. Je to nezlučiteľné s princípmi demokracie," napísali v spoločnom stanovisku šéfovia klubov Lekárskeho odborového združenia (LOZ).Odborári odkázali vláde, že sa nedajú zastrašiť, pričom vyjadrili podporu krokom predsedníctva LOZ. "Na rozdiel od ostatných zúčastnených strán, je práve LOZ organizáciou, ktorá si plne uvedomuje vážnosť situácie, a preto sa snaží o konštruktívny dialóg aj za cenu zásadných kompromisov," tvrdia.Lekárske odbory, ktoré sa dnes stretnú za rokovacím stolom s premiérkou Ivetou Radičovou a ministrom zdravotníctva Ivanom Uhliarikom, tak priamo nepotvrdili neoficiálne informácie, že dnes odmietnu ponuku vlády na dohodu. Stále tak hrozí, že po 1. decembri do nemocníc nenastúpi asi 2000 lekárov. Tomu chce prezident Ivan Gašparovič zabrániť vyhlásením núdzového stavu.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...