lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Liga proti rakovine podporila rozvoj FNsP v Prešove sumou 15.000 eur Prešov 24. októbra (TASR) - Finančný dar v hodnote 15.000 eur získala prešovská fakultná nemocnica ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 25.10.2014 categoryDenné správy

Prešov 24. októbra (TASR) - Finančný dar v hodnote 15.000 eur získala prešovská fakultná nemocnica z tohtoročného Dňa narcisov, ktorý už niekoľko rokov zastrešuje charitatívna organizácia Liga proti rakovine. Zdravotnícke zariadenie použilo spomínané financie na zakúpenie nového vybavenia pre oddelenia klinickej a radiačnej onkológie.Zázemie Oddelenia klinickej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana rozšírili konkrétne antidekubitné matrace, polohovateľné kreslá, infúzne pumpy a nové stojany, "ktoré napomáhajú pri skvalitňovaní starostlivosti o našich onkologicky chorých pacientov", konštatovala primárka Valéria Tkáčová. Spomínané oddelenie poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť pre pacientov z Prešovského kraja, vykonáva diagnostiku onkologických ochorení, aplikuje chemoterapiu, imunoterapiu, hormonálnu liečbu a zabezpečuje podpornú a paliatívnu starostlivosť pre pacientov trpiacich rakovinou. Úzko pritom spolupracuje s oddelením radiačnej onkológie (ORO), informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková. Dodala, že ORO získalo vďaka finančnému daru takisto nové antidekubitné matrace, polohovateľné kreslá, infúzne pumpy a stojany, navyše však aj pomôcky na ožarovanie. Zmienené pracovisko je jediným na území Prešovského kraja, ktoré realizuje liečbu nádorov ožarovaním. Aplikuje protinádorovú hĺbkovú, ako aj povrchovú elektrónovú rádioterapiu na lineárnom urýchľovači a taktiež antalgickú protizápalovú RTG terapiu pri nenádorových ochoreniach.Spolupráca FNsP J. A. Reimana s Ligou proti rakovine odštartovala už v roku 2001. Prešovskej nemocnici teda prispela na rozvoj jej oddelení už niekoľkokrát. "V mene našich pacientov ďakujeme Lige proti rakovine a predovšetkým darcom, ktorí počas Dňa narcisov myslia na onkologických pacientov," uzavrela Cenková.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...