lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: M. Faktor ako šéf VšZP končí, nahradiť ho má M. Forai Bratislava 19. apríla (TASR) - Po viacerých šéfoch nemocníc končí podľa informácií TASR vo svojej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 19. apríla (TASR) - Po viacerých šéfoch nemocníc končí podľa informácií TASR vo svojej funkcii aj šéf štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Marián Faktor. Novým šéfom najväčšej poisťovne na slovenskom trhu sa má od piatku 20. apríla stať Marcel Forai.Faktor končí po tom, čo dnes odstúpilo celé predstavenstvo VšZP. V tom boli traja ľudia, on ako predseda predstavenstva a dvaja členovia predstavenstva Miroslav Džugan a Martin Barto. Štátnej poisťovni, ktorá má asi 3,5 milióna poistencov, šéfoval Faktor od jesene 2010. Ten v tejto funkcii vystriedal Zuzanu Zvolenskú po nástupe doterajšieho ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika.Nový šéf poisťovne Forai v čase, keď súčasná ministerka zdravotníctva Zvolenská pôsobila ako riaditeľka VšZP, bol šéfom košickej pobočky poisťovne. Okrem toho pôsobil aj na poste šéfa krajskej pobočky Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, pracoval tiež v štátnej Spoločnej zdravotnej poisťovni.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...