lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Na cestu po Slovensku vyrazila mobilná Klinika očnej prevencie Bratislava 17. marca (TASR) - Do konca apríla navštívi 71 slovenských miest a obcí špecializovaná ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 17. marca (TASR) - Do konca apríla navštívi 71 slovenských miest a obcí špecializovaná mobilná jednotka nazvaná Klinika očnej prevencie. Tá na cesty vyrazila v piatok 15. marca a záujemcom v nej vyšetria oči v súvislosti s ochoreniami, ktoré trápia najmä ľudí nad 55 rokov. Ide o vekom podmienenú degeneráciu makuly, dieru makuly, diabetickú retinopatiu a edém makuly, suché oko, dioptrické chyby a ďalšie poškodenia zraku.V mobilnej klinike budú tri prístrojové pracoviská, vďaka ktorým sa podarí vyšetriť základné očné komplikácie. Vyšetrenie je prednostne určené starším ľuďom, pretože najviac problémov s degeneratívnymi ochoreniami očí sa objavuje po 55. roku života. Pacienti s pozitívnymi nálezmi dostanú odporúčanie na návštevu očného lekára s predbežnou diagnózou.Klinika očnej prevencie putovala po Slovensku už aj vlani na jar, pričom sa podarilo zmerať takmer 4 tisíc ľudí a odhaliť viac ako 200 nových prípadov vekom podmienenej degenerácie makuly. Kliniku očnej prevencie podporuje Slovenská oftalmologická spoločnosť, Slovenská diabetologická spoločnosť, Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, spoločnosti Novartis a Alcon.TASR informácie poskytla Katarína Gudiaková zo Snowball communications.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: