lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Na území Prešovského kraja klesajú počty chorých na chrípku Prešov 5. apríla (TASR) - Na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) došlo počas tohto týždňa ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Prešov 5. apríla (TASR) - Na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) došlo počas tohto týždňa k poklesu akútnych respiračných a chrípke podobných ochorení. Informoval o tom na svojej internetovej stránke Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove.V priebehu 14. kalendárneho týždňa nahlásili lekári epidemiológom v kraji 7576 prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO), čo predstavovalo 1589,2 chorých na 100.000 obyvateľov. V predchádzajúcom týždni sa zaznamenalo na území kraja až 9116 prípadov ochorení na ARO.Z celkového počtu tohtotýždňových ochorení na ARO išlo v 831 prípadoch o chrípke podobné ochorenia (CHPO). V predchádzajúcom týždni ich bolo 1178, takže pokles chorobnosti je evidentný aj v rámci CHPO na území Prešovského kraja.V 14. kalendárnom týždni sa pre zvýšenú chorobnosť ARO nevyučovalo v štyroch materských a piatich základných školách v kraji. Išlo konkrétne o školské zariadenie v okresoch Bardejov, Humenné, Stará Ľubovňa a Vranov nad Topľou.Pre rozšírené chrípkové ochorenia zostáva naďalej v platnosti zákaz návštev lôžkových zdravotníckych zariadení v okrese Stará Ľubovňa.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...