lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Očne pozadie vyšetrujú v týchto dňoch po Slovensku na mobilnej klinike Bratislava 31. mája (TASR) - Vo viacerých slovenských mestách možno v týchto dňoch stretnúť mobilnú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 31. mája (TASR) - Vo viacerých slovenských mestách možno v týchto dňoch stretnúť mobilnú Kliniku očnej prevencie. Projekt vznikol s cieľom upozorniť na vekom podmienenú degeneráciu makuly, čo je ochorenie, ktoré môže viesť k úplnej strate zraku a potrvá do 26. júna. Posledných päť dní budú na klinike vyšetrovať záujemcov v hlavnom meste. Vozidlo s označením Kliniky očnej prevencie je vybavené kamerovým meracím prístrojom - fundus kamerou, ktorým sa v priebehu niekoľkých sekúnd dá vyšetriť stav očného pozadia. Hlavnou myšlienkou akcie je upozorniť na spomínané ochorenie a vyvolať záujem o preventívnu starostlivosť a ukázať možnosti pomoci zo strany lekárov.Kampaň hovorí aj o možnej strate zraku blízkych, ale aj o prehliadaní a zľahčovaní príznakov, na ktoré sa môžu sťažovať. Jej cieľom je upozorniť, že horší obraz na televíznej obrazovke nemusí byť poruchou televízora, ale očí. Akcia sa koná pod záštitou Slovenskej oftalmologickej spoločnosti, Únie nevidiacich a slabozrakých s podporou farmaceutickej spoločnosti Novartis.TASR informácie poskytla Katarína Gudiaková zo spoločnosti Snowball Communications.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...