lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Onkologickí pacienti sa zregenerujú na Relaxačných týždňovkách Bratislava 12. mája (TASR) – Liga proti rakovine (LPR) realizuje od 14. do 20. mája ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 12. mája (TASR) – Liga proti rakovine (LPR) realizuje od 14. do 20. mája prvý turnus Relaxačných týždňoviek pre 54 onkologických pacientov po liečbe. Ide o jeden z projektov v rámci psychosociálnej podpory, ktorý Liga hradí z výťažku svojej jedinej verejnej finančnej zbierky Dňa narcisov a výnosu z dvoch percent z daní. Projekty psychosociálnej podpory sa zameriavajú nielen na dospelých pacientov, ale aj na ich rodiny či deti."Ide už o tretí ročník týždňoviek a pre vzrastajúci záujem sa v tomto roku budú konať štyri termíny, na ktorých sa zúčastní celkovo 220 onkologických pacientov," informovala Martina Myjavcová z LPR. Ich cieľom je pomôcť onkologickým pacientom po liečbe načerpať nové sily a poskytnúť plnohodnotnú podporu pri návrate do bežného života. Prvý turnus sa bude konať v Štrbe a zúčastní sa na ňom 54 onkologických pacientov vo veku 30 až 60 rokov. Pre chorých sú počas pobytu pripravené napríklad výlety na Hrebienok a Štrbské Pleso, prechádzka na Rainerovu chatu i návšteva Važeckej jaskyne. Jednotlivé formy arteterapie ako maľovanie na sklo, výroba šperkov z korálok, servítková metóda a ďalšie zase podnietia kreativitu a zručnosť.Ďalšie turnusy Relaxačných týždňoviek prebehnú od 10. do 16. septembra v Štrbe. Dva turnusy sa uskutočnia v Dudinciach, a to od 22. do 28. augusta a od 24. do 30. septembra. Pre onkologických pacientov z organizačných zložiek LPR organizuje Liga proti rakovine už 11. rok rekondičné pobyty. Určené sú predovšetkým pre pacientky po rakovine prsníka. Každý rok sa na relaxačných a rekondičných pobytoch zúčastní okolo 600 onkologických pacientov zo všetkých regiónov Slovenska.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...