lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Poistenci majú stále problémy s dodržiavaním povinností Bratislava 9. mája (TASR) - Poistenci na Slovensku mali vlani opäť problémy s dodržiavaním povinností ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 09.05.2014 categoryDenné správy

Bratislava 9. mája (TASR) - Poistenci na Slovensku mali vlani opäť problémy s dodržiavaním povinností v súvislosti so zdravotným poistením. Neoznámenie zmeny alebo vzniku platiteľa poistného sa v minulom roku zaznamenalo v 174.008 prípadoch. Poistenci napríklad neoznamovali, že sú evidovaní na úrade práce alebo sa stali samoplatiteľmi.Ako ďalej vyplýva zo správy Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS), častým porušením povinností bolo aj nevrátenie preukazu poistenca pri zmene zdravotnej poisťovne, prípadne aj Európskeho preukazu zdravotného poistenia. Celkovo sa zaznamenalo 81.175 prípadov.Najčastejšími porušeniami povinností zo strany platiteľov poistného bolo, že riadne a včas neodviedli preddavky na poistné. Išlo o vyše 2,6 milióna prípadov.Úrad vlani uložil poistencom a platiteľom poistného za ich prehrešky 1259 pokút, ktoré nadobudli právoplatnosť, v sume 658.555 eur.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...