lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Pomery v žilinskej nemocnici preverí ministerská kontrola Bratislava 14. januára (TASR) – Pomery v žilinskej fakultnej nemocnici má preveriť ministerská kontrola. Podľa ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 14. januára (TASR) – Pomery v žilinskej fakultnej nemocnici má preveriť ministerská kontrola. Podľa ministerstva má slúžiť aj na očistenie mena riaditeľa nemocnice Štefana Voláka.Televízia Markíza totiž minulý týždeň informovala, že riaditeľ Volák kúpil ozdravný plán nemocnice od svojho suseda Juraja Majera. Ten pracuje ako kotolník a je konateľom spoločnosti PP Partnership, ktorá za materiál získala 10.000 eur. Partnerom v spoločnosti má byť Tomáš Tvarůžek, riaditeľov poradca. Ten mal svoj ozdravný plán predkladať vlani v lete."Žiadali sme pani ministerku, aby na základe medializovaných káuz urobila hĺbkovú kontrolu v žilinskej nemocnici. Pani ministerka nám prisľúbila ministerskú kontrolu v nemocnici," povedal dnes po rokovaní odvetvovej tripartity šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský. Šéfka rezortu Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) podľa neho nechce spájať kontrolu s medializovanými informáciami. Ministerstvo však tvrdí, že kontrola má byť hĺbková, a teda preveriť má všetko.Hnutie Nová väčšina vyzvalo ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú, aby s okamžitou platnosťou odvolala riaditeľa Voláka. "Ak to neurobí, bude to priznanie, že s podozrivými praktikami súhlasí. V tom prípade by mal konať predseda vlády," povedal dnes predseda hnutia Daniel Lipšic. Zvolenská odmieta označenie toho, čo sa deje v Žiline, za podozrivé praktiky. "Nepočula som vyhlásenie pána Lipšica, ale toto vyhlásenie som počula od pána Chromíka, ktorý mu kedysi robil riaditeľa kancelárie a teraz je právnikom LOZ. Takže predpokladám, že bude identické," reagovala ministerka.Visolajský tiež vyhlásil, že na dnešnom rokovaní ministerka lekárom prisľúbila zákonnú garanciu navýšenia platov v tretej etape, ktoré bolo zakotvené v memorande medzi vládou a LOZ. To ukončilo hromadné podávanie výpovedí v roku 2011. LOZ sa má so Zvolenskou zísť znova v stredu (16.1.).

Štítky :

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.