ZDRAVIE: Pre menej peňazí a výpovede lekárov vraj hrozí kolaps zdravotníctva Bratislava 28. októbra (TASR) - Situácia v rezorte zdravotníctva je podľa Konferencie predsedov základných odborových organizácii ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 28. októbra (TASR) - Situácia v rezorte zdravotníctva je podľa Konferencie predsedov základných odborových organizácii Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb kritická. Dôvodom má byť zníženie zmluvných objemoch financií pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v roku 2011.Ako poukázali zdravotnícke odbory, zdravotné poisťovne znižovali zmluvné objemy od 1. júla čo zapríčinilo zatváranie oddelení a pracovísk a následne prepúšťanie zamestnancov. "Pri podaných výpovediach lekárov hrozí kolaps poskytovania zdravotnej starostlivosti občanom Slovenska," napísali vo svojom stanovisku odborári.Žiadajú preto nevyhrocovať situáciu zo strany vlády, ktorá stratila nevyslovením dôvery v parlamente mandát na prijímanie zásadných rozhodnutí. Vyzvali preto premiérku Ivetu Radičovú, aby zastavila transformáciu nemocníc. Pokiaľ tak neurobí, plánujú sa obrátiť s touto požiadavkou na prezidenta SR Ivana Gašparoviča. "Cieľom je stabilizovať situáciu v rezorte a zastaviť odchod našich lekárov, ktorým vyslovujeme plnú podporu," vysvetlili odbory.

Štítky :

Máte po 20-ke a nosíte okuliare či šošovky? Teraz je ideálny čas sa ich zbaviť

Ak patríte k tým, ktorí sa kvôli krátkozrakosti trápia s okuliarmi či šošovkami už od detstva alebo puberty, máme pre vás dobrú správu. Medzi 20. až 25. rokom života sa očná chyba ustáli a práve vtedy je ten najlepší čas podstúpiť laserovú operáciu očí, ktorá vás dioptrií navždy zbaví.