lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Prieskum chce mapovať úplatky v zdravotníctve Bratislava 14. mája (TASR) - Od mája do júna bude prebiehať dvojmesačný prieskum, ktorý chce ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 14. mája (TASR) - Od mája do júna bude prebiehať dvojmesačný prieskum, ktorý chce zmapovať rozsah úplatkov v zdravotníctve. Zapojiť sa do neho môže prostredníctvom portáli bezuplatku.sk každý záujemca. Akciu organizuje Health Policy Institute (HPI) s podporou Nadácie Pontis."Cieľom tohto projektu je zistiť či sme na Slovensku zvyknutí dávať neformálne platby a dary za služby v zdravotníctve. Neformálnymi platbami a darmi sú myslené platby bez dokladu, ale i kvety či bomboniéry za vyjadrenie vďaky za dobrú starostlivosť. Zaujíma nás i v akej forme ľudia tieto neformálne platby a dary dávajú a prečo," povedal Roman Mužik z HPI.Úlohou portálu je preto získať čo najväčší počet vyplnených dotazníkov od ľudí z celého Slovenska. Výsledok poskytne analýza dotazníkov, ktorá bude publikovaná na jeseň. Aj po uzavretí zberu dotazníkov pre analýzu zostane portál aktívny a zber dotazníkov bude pokračovať.TASR informovala Katarína Skybová z HPI.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...