lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Sestry veria v dohodu s lekármi, tlak podľa nich problémy nevyrieši Bratislava 25. novembra (TASR) - Problémy slovenského zdravotníctva sa podľa prezidentky Slovenskej komory sestier a ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 25. novembra (TASR) - Problémy slovenského zdravotníctva sa podľa prezidentky Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek nevyriešia dlhodobým a už takmer neúnosným tlakom, napätím a neistotou, ktorá stavia verejnosť proti lekárom a zdravotníkom. Poukázala na to, že sestry nespochybňujú požiadavky lekárskych odborov, ani to, že stav v rezorte zdravotníctva nie je dobrý a vyžaduje si systémové riešenia.Sestry podľa jej slov pevne veria, že aj v čase politickej nestability, rozdielnych názorov vo verejnosti a v radoch zdravotníkov, nakoniec zvíťazí rozum nad emóciami a že dôjde aj k úprave medziľudských vzťahov na pracoviskách v zdravotníckych zariadeniach, pretože len tak bude verejnosť oceňovať spoločenský prínos práce sestry, lekára, zdravotníkov. "Vyjadrujeme presvedčenie, že Lekárske odborové združenie, prezident, predsedníčka vlády, ako aj poslanci NR SR dospejú ku konsenzu a dohode tak, aby neboli ohrozené životy a zdravie občanov," uzavrela.Upozornila, že sestry a pôrodné asistentky už takmer dva mesiace pracujú pod veľkým psychickým tlakom, pod hrozbou prepustenia, v dovolenkových a prázdninových režimoch, často vraj aj pár hodín bez lekárov, ktorí uprednostňujú počas výpovedných lehôt iné stretnutia, prípadne vedú rokovania s manažérmi nemocníc. "Verejnosť citlivo vníma, že sa odkladajú plánované operácie, napriek tomu však počas týchto dvoch mesiacov nedošlo k vážnejším pochybeniam pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti. A to aj vďaka sestrám a pôrodným asistentkám, ktoré sú chrbtovou kosťou všetkých zdravotných systémov," pripomenula.V prípade, že dôjde k vyhláseniu núdzového stavu na celom území Slovenska, alebo len v niektorých oblastiach, sestry žiadajú kompetentných, aby manažment pacientov a starostlivosť o nich boli zabezpečené tak, aby v žiadnom prípade nedošlo k priamemu ohrozeniu ich zdravia a životov. "Sestry a pôrodné asistentky sú ochotné, v súlade so svojimi kompetenciami, urobiť maximum preto, aby v tomto náročnom období boli pre občanov oporou pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti," vyhlásila Lévyová.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: