lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: ÚDZS má výhrady k novému spôsobu prerozdeľovania poistného Bratislava 5. mája (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS), ktorý prerozdeľuje peniaze ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 5. mája (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS), ktorý prerozdeľuje peniaze medzi zdravotnými poisťovňami, má problém s plánovaným novým spôsobom prerozdeľovania poistného. Ten má priniesť novela zákona o zdravotnom poistení. Na ministerstvo zdravotníctva preto úrad napísal list, v ktorom svoje výhrady zhrnul, o aké konkrétne ide však prezradiť nechce."Naše výhrady k predloženej novele, ktoré sa týkali zavedenia nového prerozdelenia, budú predmetom pracovného rokovania s ministerstvom. Úrad ich zatiaľ, vzhľadom na prebiehajúce rokovania, nebude konkretizovať, po ich skončení zverejní závery, teda či naše námietky budú akceptované alebo nie," uviedla pre TASR hovorkyňa úradu Radoslava Muchová.Problém s novým modelom prerozdeľovania poistného medzi zdravotnými poisťovňami formou PCG majú aj súkromné poisťovne, ktoré tento zámer privítali, nepáči sa im však termín zavádzania. Súkromná Dôvera, ako aj Union zdravotná poisťovňa sa vyjadrili za postupné zavádzanie. Podľa nového spôsobu by sa peniaze mali po novom reálne prerozdeliť od októbra. Toto vyhovuje iba štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...