lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: ÚVZ varuje pred nebezpečnou farbou na tetovanie a zosvetľujúcim krémom Bratislava 27. septembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva SR varuje pred nebezpečnými výrobkami, ktoré sa ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 27. septembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva SR varuje pred nebezpečnými výrobkami, ktoré sa môžu vyskytnúť aj na Slovensku. Ide o farbu na tetovanie a krém na zosvetlenie pokožky, oba výrobky pochádzajú z USA.Farba na tetovanie Zuper Black značky Zuper Black z USA je čierna tekutina v plastovej fľaške s aplikátorom. Vo výrobku bola zistená prítomnosť polycyklických aromatických uhľovodíkov (PAU).Krém na zosvetlenie pokožky Creme Eclaircissante (skin lightening cream) – krém na zosvetlenie pokožky značky Mitchell Group z USA je v 50 gramovej tube bielej a ružovej farby v kartónovej škatuľke. Výrobok obsahuje látku hydrocortisone acetate, ktorá patrí medzi glukokortikoidy.

Štítky :

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.