lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V Bratislave pokrstili unikátnu publikáciu o detskej chirurgii Bratislava 16. apríla (TASR) - V Bratislave dnes pokrstili unikátnu publikáciu Detská chirurgia o chirurgicky ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.04.2015 categoryDenné správy

Bratislava 16. apríla (TASR) - V Bratislave dnes pokrstili unikátnu publikáciu Detská chirurgia o chirurgicky riešiteľných ochoreniach detí. Pripravil ju mim. prof. Milan Dragula s kolektívom autorov. Krstnými otcami sa stali štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Mário Mikloši, dekan Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine Ján Danko a šéf spoločnosti Unipharma - 1. slovenská lekárenská akciová spoločnosť Tomislav Jurik.Vyše tisícstranová publikácia je venovaná pamiatke Jaroslava Simana, ktorý je známy oddelením siamských dvojčiat. Zameriava sa na praktické zvládnutie a prehľad najdôležitejších ochorení v detskom veku. Je určená pre široké spektrum praktických lekárov pre deti a dorast, neonatológov, pediatrov, detských anestéziológov, detských chirurgov, intenzivistov pre deti a dorast a zároveň pre študentov vyšších ročníkov medicíny."Niekoľko rokov sme snívali s prof. Simanom, priateľom, ľudsky dobrým človekom a vynikajúcim odborníkom a učiteľom, o vydaní publikácie Detská chirurgia. Pôvodné plány s vydavateľstvom Grada sa neuskutočnili a medzitým prof. Siman zomrel. A tak som sa rozhodol požiadať najlepších slovenských a moravských detských chirurgov o príspevky do plánovanej publikácie. Kapitolami prispeli aj najlepší detskí urológovia, plastickí chirurgovia, ortopédi, anestéziológovia a onkológovia," povedal Dragula.Profesor Milan Dragula, autor a spoluautor 207 odborných publikácií, naposledy stál pri zrode kníh Vademekum pediatra a Repetitórium pediatra. V súčasnosti pôsobí ako prednosta Kliniky detskej chirurgie JLF UK a UNM Martin a člen zboru poradcov predsedu vlády SR. Predtým dve funkčné obdobia viedol Slovenskú lekársku komoru.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...