lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V Bratislave sa stretnú odborníci na reprodukčnú medicínu Bratislava 13. marca (TASR) - Trendom a vývoju v reprodukčnej medicíne sa budú v stredu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 13. marca (TASR) - Trendom a vývoju v reprodukčnej medicíne sa budú v stredu 14. marca venovať odborníci zo Slovenska a Česka, ktorí sa stretnú na okrúhlom XX. Bárdošovom memoriáli v Bratislave. "Na konferencii, ktorá je jediná svojho druhu na Slovensku, sa lekári budú venovať napríklad možnostiam zvyšovania efektivity metód asistovanej reprodukcie, najnovším metódam priebežného sledovania vývoja embryí, ale i robotickej chirurgii v reprodukčnej medicíne či vývoju potratovosti na Slovensku," uviedol koordinátor konferencie a vedúci lekár Univerzitného pracoviska reprodukčnej medicíny v Nemocnici na Antolskej Martin Petrenko.Konferencia sa bude konať na počesť profesora Augustína Bárdoša, ktorý sa ako jeden z prvých na Slovensku venoval problematike reprodukčnej medicíny. Profesor Bárdoš bol významnou osobnosťou slovenskej gynekológie a pôrodníctva. Počiatky reprodukčnej medicíny na Slovensku siahajú do roku 1992. Vtedy sa tímu lekárov z bratislavskej I. gynekologicko-pôrodníckej kliniky, ktorého súčasťou bol aj primár Petrenko, podarilo prvýkrát úspešne zrealizovať umelé oplodnenie. V súčasnosti vďaka tomuto spôsobu príde na svet asi 1,5 percenta zo všetkých detí narodených na Slovensku. Európsky priemer je okolo 3,5 percenta.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...