lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V NÚSCH dnes začali Bratislavské intervenčné rádiologické dni Bratislava 16. apríla (TASR) – V bratislavskom Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) dnes začali Bratislavské ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.04.2015 categoryDenné správy

Bratislava 16. apríla (TASR) – V bratislavskom Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) dnes začali Bratislavské intervenčné rádiologické dni (BIRD) s medzinárodnou účasťou. Prebiehať budú aj v piatok (17.4.). Ide o šiesty ročník."Účastníci prestížneho endovaskulárneho sympózia sa môžu tešiť na priame prenosy miniinvazívnych intervenčných rádiologických výkonov a hands-on tréningy," informovala TASR hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová. Podujatie je podľa nej svojím konceptom jediné svojho druhu na Slovensku.BIRD organizuje Spoločnosť kardiovaskulárnej a intervenčnej rádiológie, Slovenská lekárska spoločnosť a Katedra rádiológie Slovenskej zdravotníckej univerzity v spolupráci s Klinikou diagnostickej a intervenčnej rádiológie NÚSCH. Záštitu nad podujatím prevzal generálny riaditeľ ústavu Mongi Msolly. Prezidentom sympózia je hlavný odborník Ministerstva zdravotníctva SR pre rádiológiu Ivan Vulev."Predchádzajúce ročníky sa stretli s mimoriadnym ohlasom. Ich vysoká odborná, technická a spoločenská úroveň ešte dlho rezonovali u účastníkov nielen z radov intervenčných rádiológov na Slovensku, a tak vytvorili základ pre túto úspešnú tradíciu. Preto sa organizátori rozhodli pripravovať toto prestížne podujatie raz do roka, a nie ako tomu bolo v minulosti, raz za dva roky," zhodnotila hovorkyňa.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...