lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V UNB v noci pomáhali lekári z Ružomberka, na pomoc dnes prídu Česi Bratislava 3. decembra (TASR) - V dnešných nočných službách na bratislavských Kramároch pomáhali traja traumatológovia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 3. decembra (TASR) - V dnešných nočných službách na bratislavských Kramároch pomáhali traja traumatológovia z Ružomberka. Do najväčšej slovenskej nemocnice dnes na pomoc prídu jedenásti lekári z Česka. Traumatológovia a chirurgovia nastúpia už dnes do nočnej služby. TASR informácie poskytla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Danica Lehocká.Podľa Lehockej nemocnica v noci poskytovala starostlivosť podľa potreby pacientov. Keď sa dnes na personálnom oddelení prihlásia lekári, ktorým 30. novembra vypršala výpovedná lehota v nemocniciach, zaradia ich do služieb. Vláda sa totiž na nočnom rokovaní dohodla s Lekárskym odborovým združením na splnení ich požiadaviek a lekári by sa tak v najbližších dňoch mali vrátiť do nemocníc.Do bratislavskej Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou nastúpili všetci lekári podľa naplánovaných víkendových služieb. Na detskej klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny, na oddelení patologických novorodencov a na klinike detskej chirurgie v DFNsP poskytujú len akútnu, na ostatných pracoviskách komplexnú zdravotnú starostlivosť. "Na oddelení urgentného príjmu ošetrili od piatku (2.12.) 15.00 h do dnešného rána 170 detí najčastejšie s ochoreniami dolných dýchacích ciest," uviedla hovorkyňa detskej nemocnice Dana Kamenická. Dodala, že v nemocnici naďalej sledujú situáciu.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...