lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Vyrovnane hospodáriaca nemocnica v Trstenej má rozvojový potenciál Trstená 12. mája (TASR) – Hornooravská nemocnica s poliklinikou (HNsP) v Trstenej má nezastupiteľný význam ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trstená 12. mája (TASR) – Hornooravská nemocnica s poliklinikou (HNsP) v Trstenej má nezastupiteľný význam pre rozsiahly a členitý región hornej Oravy. Podľa riaditeľa HNsP Petra Dančíka ju do tejto trvalej úlohy predurčuje veľká a ťažko dostupná spádová oblasť okresov Tvrdošín a Námestovo s takmer 70.000 obyvateľmi.„Nepochybne zaujímavý rozvojový potenciál tohto pre Oravčanov prepotrebného zdravotníckeho zariadenia podporuje aj dlhodobá prakticky nulová zadlženosť a vyrovnané hospodárenie. Z tohto pohľadu patríme objektívne medzi svetlé výnimky v rámci celého slovenského zdravotníctva,“ spresnil Dančík pre TASR.Riaditeľ HNsP vysvetlil aj jej nezaradenie do pevnej siete všeobecných nemocníc. „Na základe platnej legislatívy je nevyhnutnou podmienkou prevádzkovanie neurologického oddelenia. Neustále opakujem, že jeho zriadenie je jednou z trvalých hlavných priorít môjho viac ako ročného pôsobenia v tejto funkcii,“ zdôraznil.HNsP má 12 špecializovaných oddelení s vyše 300 lôžkami, 26 ambulanciami a 520 zamestnancami, ktorí sa podieľajú na hospitalizácii viac ako 11.000 pacientov ročne. „Nevyhnutné racionalizačné opatrenia by sa nemali dotknúť nášho zamestnaneckého stavu,“ skonštatoval Dančík.Zároveň rázne vyvrátil údajné fámy o pripravovanom rušení niektorých oddelení. „Psychiatria ani protidrogová liečba sa nerušia. Zvažujeme transformáciu krčného oddelenia na jednodňovú zdravotnú starostlivosť a špecifikujeme ďalšie fungovanie pľúcneho. Naopak, viaceré oddelenia rozširujeme priestorovo i personálne,“ dodal riaditeľ HNsP.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: