lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: ZŠ M. R. Štefánika nainštalovala fontánku s pitnou vodou Bratislava 4. decembra (TASR) - Novú pitnú fontánku nainštalovali v Základnej škole M. R. Štefánika ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 4. decembra (TASR) - Novú pitnú fontánku nainštalovali v Základnej škole M. R. Štefánika v Ivanke pri Dunaji. Žiaci si tak môžu zaradiť do pitného režimu zdravý nápoj vodu z vodovodu.Z inštalovanej pitnej fontánky majú radosť aj rodičia. Nemusia sa už starať o kvalitný pitný režim pre svoje deti. Zdravá pitná voda je už vždy k dispozícií. Stačí len stlačiť na pitnej fontáne to správne tlačidlo a buď sa napiť priamo, alebo si nabrať vodu do vhodnej nádoby. "Usilujeme sa motivovať mladých ľudí k tomu, aby sa zdravá voda z vodovodu stala súčasťou denného pitného režimu," uviedol hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Zenon Mikle. Ako dodal, "vlani sme do škôl inštalovali päť pitných fontán. Do konca roka 2012 plánujeme ešte sprevádzkovať 18 miest, kde budú môcť žiaci základných a stredných škôl obohatiť svoj pitný režim o zdravú vodu. Najbližšie bude uvedená do života pitná fontána v ZŠ na Kollárovej ulici vo Svätom Jure na sviatok sv. Mikuláša."Koordinátor vzdelávacieho programu Modrá škola – voda pre budúcnosť Ján Šípoš doplnil, že „filozofia projektu pitných fontán vychádza zo zásady inštalovať pitné fontány do škôl, ktoré sú najaktívnejšie v rámci vzdelávacieho programu Modrá škola. ZŠ M. R. Štefánika v Ivanke pri Dunaji patrí medzi najaktívnejšie školy v našom vzdelávacom programe.Pitnú fontánku ocenila aj riaditeľka ZŠ M. R. Štefánika v Ivanke pri Dunaji Vlasta Koudelová. „Naša škola dosahuje mimoriadne výsledky v rôznych mimoškolských aktivitách. Popredné miesto vo výchovno-vzdelávacom programe patrí aj environmentálnej výchove, ktorá sa premieta do všetkých predmetov. Víziou školy je vychovať generáciu mladých ľudí, ktorá si váži prírodu a aktívne sa podieľa na jej ochrane," povedala V. Koudelová.Projekt Pitné fontány pre školy je súčasťou vzdelávacieho programu Modrá škola – voda pre budúcnosť. Ide o dlhodobý vzdelávací program Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, ktorého realizátorom je občianske združenie Mladí vedci Slovenska. Program je spracovaný tak, aby vhodnými formami a metódami zážitkového učenia pôsobil na rozvoj vedomostí a znalostí detí a mládeže o pitnej vode, jej výrobe, distribúcii, odvádzaní a čistení odpadových vôd, ale aj o dôležitosti a nenahraditeľnosti vody v prírode. Aktivity programu prispievajú k spolupráci medzi školami a vodárenskou spoločnosťou. Jednotlivé časti programu sú prispôsobené cieľovým skupinám a prebiehajú vo vlastnom vyučovacom procese škôl, alebo formou neformálneho vzdelávania.

Štítky :

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.