lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Zdravotníci protestovali pred MZ SR, vstupujú do štrajkovej pohotovosti Bratislava 1. apríla (TASR) - Vyše 300 zdravotníkov prišlo dnes protestovať pred budovu Ministerstva zdravotníctva ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 1. apríla (TASR) - Vyše 300 zdravotníkov prišlo dnes protestovať pred budovu Ministerstva zdravotníctva SR proti situácii v sektore zdravotníctva, ktorý žiadajú okamžite dofinancovať. "Dokedy budú zdravotníci financovať slovenské zdravotníctvo?" pýtal sa pred prítomnými predseda Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb Anton Szalay. Odborári oznámili, že oddnes vstupujú do štrajkovej pohotovosti, ktorá sa dotkne ambulancií aj nemocníc. Pacienti by štrajkovú pohotovosť pocítiť nemali, keďže bude prebiehať vo forme informačnej kampane.Odborári predložili ministrovi zdravotníctva Ivanovi Uhliarikovi päť spoločných požiadaviek. V nich žiadajú okamžité dofinancovanie rezortu a zreálnenie cien výkonov, uzatváranie zmlúv medzi poskytovateľmi a zdravotnými poisťovňami na dobu neurčitú, zastavenie transformácie nemocníc na akciové spoločnosti a odpredaj nemocníc vyšších územných celkov strategickým partnerom, stabilizáciu zdravotníckych pracovníkov, ako aj navýšenie zdravotníckych odvodov za poistencov štátu na budúci rok na úroveň 5,5 percenta.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...