lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ŽILINA: Na protestný pochod Zachráňme nemocnicu prišlo niekoľko stoviek ľudí Žilina 3. decembra (TASR) – Protestný pochod Zachráňme nemocnicu, na ktorom sa dnes zúčastnilo niekoľko ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Žilina 3. decembra (TASR) – Protestný pochod Zachráňme nemocnicu, na ktorom sa dnes zúčastnilo niekoľko stoviek Žilinčanov, mal poukázať na kritickú a stále sa zhoršujúcu situáciu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline. Po ukončení pochodu to skonštatoval predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) v žilinskej nemocnici a podpredseda LOZ Peter Blaško.Protestujúci Žilinčania sa najskôr zastavili pred budovou Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK), kde prečítali otvorený list predsedovi ŽSK Jurajovi Blanárovi a potom sa na pôde radnice stretli s primátorom Žiliny Igorom Chomom. „Obaja nám vyslovili podporu. Uvedomujú si svoje kompetencie a ako poslancami Národnej rady (NR) SR nám prisľúbili podporu, aby sa čo najrýchlejšie vyriešil stav v nemocnici k spokojnosti pacientov,“ povedal Blaško.Upozornil, že lekári oddelenia úrazovej chirurgie žilinskej FNsP podali dnes výpovede z ústavných pohotovostných služieb. „Ako hlavný dôvod uviedli, že slúžiť vo dvojici, ako im bolo navrhnuté, namiesto troch lekárov, nie sú ochotní a schopní komplexne zabezpečiť starostlivosť o akútneho traumatologického pacienta. Mám veľké obavy, že ak sa situácia v utorok do 15.30 nevyrieši, nebude zabezpečená traumatologická ústavná pohotovostná služba. To znamená, že pokiaľ sanitka dovezie pacienta, na urgentnom príjme a následne na úrazovom oddelení nebude slúžiaci lekár s atestáciou z traumatológie, respektíve lekár, ktorý sa na túto atestáciu pripravuje,“ uviedol Blaško.Podľa hovorkyne FNsP v Žiline Márie Koporecovej sa pacienti nemusia ničoho obávať. „Poskytovanie zdravotnej starostlivosti je naďalej zabezpečené. Platí stanovisko vedenia, že nie sú ohrozené životy ani zdravie pacientov. Rokovania však stále prebiehajú a nepovažujeme za správne informovať o nich cez médiá,“ dodala.Nespokojnosť s racionalizačnými opatreniami vedenia FNsP v Žiline vyjadrili minulý týždeň zástupcovia všetkých slovenských zdravotníckych odborových organizácií, ich partnerskí kolegovia z Česka, Poľska a Maďarska i niekoľko stoviek Žilinčanov na protestnom zhromaždení pred vchodom do areálu nemocnice.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...