ŽILINA: Predseda ŽSK J. Blanár vyzve štyri nemocnice, aby vystúpili z ANS Žilina 26. septembra (TASR) – Predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár vyzve riaditeľov štyroch ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Žilina 26. septembra (TASR) – Predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár vyzve riaditeľov štyroch nemocníc v pôsobnosti samosprávneho kraja, aby vystúpili z Asociácie nemocníc Slovenska (ANS). Informoval o tom na dnešnej tlačovej konferencii v Žiline.Zdôraznil, že zásadne odmieta zavedenie poplatkov v zdravotníctve, ktoré minulý týždeň ANS navrhla vláde a ministerstvu zdravotníctva (MZ) SR. „ANS minulý týždeň opätovne ústami predsedu Mariána Petka a podpredsedu Petra Ottingera vyzvala vládu a ministerstvo zdravotníctva, aby spoplatnili zdravotníctvo. Bolo to tak aj v máji, kedy naši zástupcovia razantne odmietli spoplatnenie zdravotníctva. Namiesto toho, aby sa ANS starala o zmenu financovania, aby boli odstránené diskriminácie vo financovaní medzi súkromnými nemocnicami, štátnymi a krajskými nemocnicami, neustále presadzuje jedinú tézu, a to je spoplatnenie zdravotníctva. Z neustálych tlakov na MZ je zrejmé, že vedenie ANS nereprezentuje verejné nemocnice, ale predovšetkým reprezentuje majiteľov súkromných nemocníc,“ skonštatoval Blanár.ANS vo štvrtok 22. septembra informovala, že malé neštátne nemocnice chcú požiadať ministerstvo zdravotníctva o zavedenie marginálnych poplatkov. V prípade, že by im minister vyhovel, mali by pacienti za jeden deň hospitalizácie v nemocnici zaplatiť 2,5 eura. Podľa Mariána Petka, prezidenta ANS, ktorá združuje desiatky neštátnych nemocníc, náklady za ukončenú hospitalizáciu sú v priemere nemocniciam poisťovňami vyplácané na úrovni 65 až 70 percent reálnych nákladov.

Štítky :

Máte po 20-ke a nosíte okuliare či šošovky? Teraz je ideálny čas sa ich zbaviť

Ak patríte k tým, ktorí sa kvôli krátkozrakosti trápia s okuliarmi či šošovkami už od detstva alebo puberty, máme pre vás dobrú správu. Medzi 20. až 25. rokom života sa očná chyba ustáli a práve vtedy je ten najlepší čas podstúpiť laserovú operáciu očí, ktorá vás dioptrií navždy zbaví.