lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZVOLEN: Nemocnicu ocenili, výrazne zlepšila hygienu a epidemiologický režim Zvolen 12. januára (TASR) - Spoločnosť prevencie nemocničných nákaz (SPNN) odovzdala dnes Nemocnici Zvolen Výročnú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Zvolen 12. januára (TASR) - Spoločnosť prevencie nemocničných nákaz (SPNN) odovzdala dnes Nemocnici Zvolen Výročnú cenu za rok 2011. Cenu získalo toto zdravotnícke zariadenie ako výraz ocenenia dosiahnutého pokroku a efektívnej snahy o zlepšenie situácie.Ako sa píše v tlačovej správe, ktorú SPNN zaslala TASR, Nemocnica Zvolen preukázala, že aj v dnešnej dobe, kedy sa akcentujú vo všetkých oblastiach spoločnosti hlavne úspory, je pri cielenej snahe a súhre manažmentu s ostatnými zamestnancami možné dosiahnuť aj za relatívne krátke obdobie významný pokrok v prospech pacientov.Nemocnica Zvolen dosiahla najmä zlepšenie úrovne hygienicko-epidemiologického režimu, zaznamenala pokles výskytu rezistentných kmeňov na oddeleniach a pokles spotreby antibiotík. Docielila tiež zníženie pravdepodobnosti kolonizácie pacientov mikroorganizmami.Vedenie nemocnice okrem toho vytvára optimálne podmienky pre efektívnu činnosť v oblasti prevencie nemocničných nákaz a investuje do prevencie nemocničných infekcií, vrátane jednorazového materiálu a potrebných stavebných úprav.SPNN je odborná spoločnosť, ktorej hlavným cieľom je zníženie reálneho výskytu nemocničných nákaz a zlepšenie kvality zdravotnej starostlivosti v Slovenskej republike. Spoločnosť dnes súčasne zverejnila nominačné kritériá pre udelenie ceny za rok 2012.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...