lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZVOLEN: NsP zmodernizovala laboratória, lekár vidí výsledky hneď po spracovaní Zvolen 22. februára (TASR) - Po zhruba pol ročnej rekonštrukcii otvorili dnes vo zvolenskej nemocnici ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Zvolen 22. februára (TASR) - Po zhruba pol ročnej rekonštrukcii otvorili dnes vo zvolenskej nemocnici spoločné hematologicko-biochemické laboratórium. Nemocnica Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL vynaložila na obnovu asi 200.000 eur. V meste tak vzniklo najmodernejšie pracovisko svojho druhu v regióne.„Cieľom prestavby bolo vybudovať modernú prevádzku a zlúčením obidvoch laboratórií zvýšiť celkovú efektivitu. Takto modernizované laboratórium umožní bezproblémovo spracovať viac ako dvojnásobok vzoriek oproti minulosti“, uviedol pre TASR riaditeľ nemocnice Jozef Botka.Výhodou nového laboratória je kompletná automatizácia prenosov dát. Funguje to tak, že lekár dokáže okamžite odoslať elektronickú žiadanku do laboratória, kde ju elektronicky načítajú pomocou čiarových kódov, čím sa výrazne urýchli a zjednoduší proces príjmu materiálu na oddelenie. "V neposlednom rade je obrovskou výhodou okamžité automatické odosielanie výsledkov lekárovi," dodal riaditeľ.Pri rekonštrukcii zaviedli novú elektroinštaláciu, klimatizáciu laboratórií, kompletne vymenili okná a podlahy. V rámci prvej fázy rekonštrukcie už presťahovali, zrekonštruovali a uviedli do prevádzky hematologickú ambulanciu.Nemocnica poskytuje svoje služby celému regiónu a dennodenne zváža vzorky od ambulantných lekárov z Krupiny, Detvy, Zvolena a celého okolia, až po Banskú Bystricu.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...