lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZVOLEN: Začala rekonštrukcia prízemia polikliniky, zmodernizuje sa najmä lekáreň Zvolen 18. apríla (TASR) - S komplexnou rekonštrukciou prízemia polikliniky začala v týchto dňoch Nemocnica Zvolen. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Zvolen 18. apríla (TASR) - S komplexnou rekonštrukciou prízemia polikliniky začala v týchto dňoch Nemocnica Zvolen. Súčasťou štvormesačnej rekonštrukcie bude aj vybudovanie verejnej modernej lekárne. Predpokladané celkové náklady na rekonštrukciu sa odhadujú na asi 140.000 eur.„Rozhodli sme sa zvýšiť komfort návštevníkom a bezpečnosť pacientom našej polikliniky pri predpisovaní liekov. Personál lekárne bude môcť pri vydávaní liekov kontrolovať aj lieky predpísané na oddeleniach, respektíve ambulanciách a lieky, ktoré už boli pacientovi vydávané vo verejnej lekárni, čím výrazne zníži riziko kontraindikácie niektorých liekov,“ uviedol pre TASR riaditeľ nemocnice Jozef Botka.Moderné prostredie bude po novom obsahovať čakáreň, lekáreň a už zrekonštruované rehabilitačné oddelenie. Dôjde k úprave podlahy, a zútulneniu celého priestoru vchodu do polikliniky, kde bol umiestnený starý nepoužívaný pult. Hematologickú ambulanciu z prízemia polikliniky presťahujú na prvé poschodie do nových priestorov. Rehabilitačného oddelenia sa táto fáza rekonštrukcie nedotkne.„Verejná lekáreň prevádzkovaná Nemocnicou Zvolen má za cieľ zlepšiť celkové hospodárenie nemocnice. Získané finančné prostriedky z prevádzky použijeme na ďalší rozvoj nemocničných služieb,“ pripomenul riaditeľ.Zrekonštruované prízemie polikliniky otvorí nemocnica koncom leta tohto. V priebehu prác nebude zdravotná starostlivosť na jednotlivých oddeleniach nemocnice či ambulanciách polikliniky zásadným spôsobom obmedzená. „Napriek všetkému, pacienti musia počítať s možnými drobnými prevádzkovými problémami, spôsobenými nutnými stavebnými úpravami,“ dodal Botka.Nemocnicu Zvolen, ktorá patrí Banskobystrickému samosprávnemu kraju (BBSK), spravuje spoločnosť AGEL.

Štítky :

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.