lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Aj nemocnice Svet zdravia začínajú vykonávať plánované operácie Bratislava 30. apríla (TASR) - Plánované operačné výkony, ktoré boli zrušené pre epidemiologickú situáciu spôsobenú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 30.04.2020 categoryDenné správy

Bratislava 30. apríla (TASR) - Plánované operačné výkony, ktoré boli zrušené pre epidemiologickú situáciu spôsobenú novým koronavírusom, postupne spúšťajú aj súkromné nemocnice siete Svet zdravia po celom Slovensku. Naďalej zdravotnícke zariadenia ostávajú v sprísnenom hygienicko-epidemiologickom režime a pacienti pred vstupom do nemocníc musia naďalej prejsť vstupným filtrom. "Každý pacient musí pred operáciou dodržať 14-dňovú domácu karanténu, počas ktorej nevykazuje príznaky ochorenia COVID-19," uviedla komunikačná špecialistka Jana Fedáková. "Predoperačné vyšetrenia je vhodné absolvovať v zariadení, v ktorom bude vykonaná aj samotná operácia," hovorí.Plánované operácie budú od pondelka (4. 5.) opäť realizovať aj všetky nemocnice a zdravotnícke zariadenia patriace do siete AGEL. Už minulý týždeň začali viac operácií vykonávať aj veľké bratislavské nemocnice Univerzitná nemocnica Bratislava, Národný ústav detských chorôb, Národný ústav srdcových a cievnych chorôb a Národný onkologický ústav.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...