lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Akútne respiračné ochorenia a chrípky minulý týždeň v BBSK klesli Banská Bystrica 2. apríla (TASR) - Akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípka i jej podobné ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 02.04.2024 categoryDenné správy

Banská Bystrica 2. apríla (TASR) - Akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípka i jej podobné ochorenia (CHPO) v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) uplynulý týždeň klesli. Oproti 12. kalendárnemu týždňu je výskyt ARO nižší takmer o 25 percent a CHPO zhruba o 38 percent. Na webe Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici o tom v utorok informovala regionálna hygienička Zora Kľocová Adamčáková.
RÚVZ zaznamenal spolu 4204 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť 1384,44 na 100.000 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov. Najvyššiu mal okres Detva, najnižšiu okres Krupina. Z toho bolo chrípke podobných 378 ochorení, čo je chorobnosť 124,48 na 100.000 ľudí, najmä v okrese Zvolen. Najčastejšie boli choré deti do piatich rokov veku.


ekc ryb

Štítky :

NCZI: SR pripravila národnú pracovnú verziu 11. revízie klasifikácie chorôb

Bratislava 12. júla (TASR) - Slovensko v spolupráci so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) pripravilo národnú ...