lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: AsLab má dennú kapacitu aj 13.000 PCR testov, kapacity vie navýšiť Bratislava 11. januára (TASR) – Členovia Asociácie súkromných laboratórií (AsLab) majú v súčasnosti dennú kapacitu na úrovni ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 11.01.2021 categoryDenné správy

Bratislava 11. januára (TASR) – Členovia Asociácie súkromných laboratórií (AsLab) majú v súčasnosti dennú kapacitu na úrovni približne 12.000 až 13.000 PCR testov na nový koronavírus, čo podľa ich názoru vo všeobecnosti pokrýva aktuálny dopyt na PCR testovanie. Stanovisko za asociáciu TASR poskytla Diana Dobrucká s tým, že tam, kde je to potrebné, laboratóriá hľadajú možnosti na navýšenie kapacít, a to napríklad rozšírením odberových časov alebo posilnením odberových tímov.Na otázku TASR, či má AsLab stále dostatok pracovníkov na účely testovania, reagovala, že laboratórne kapacity majú členovia AsLab pokryté z interných tímov, prípadne reprofiláciou odborných pracovníkov, ktorí sa štandardne venujú iným laboratórnym výkonom."Podľa potreby zamestnanci pracujú v trojzmenných prevádzkach. V rámci mobilných odberových miest sa členovia AsLab snažia priebežne získavať a školiť personál, aby mohli zvládať zvýšený nápor na testovania a vykrývať prípadné výpadky v dôsledku karanténnych opatrení či pracovnej neschopnosti," povedala s tým, že personál je kľúčovým faktorom, na ktorom stoja v súčasnosti odberové kapacity.Členovia AsLab si podľa vlastných slov uvedomujú, že laboratórna diagnostika je aktuálne jedným z kritických odvetví. Zdôraznili, že aj preto dodržiavajú v rámci celého odberového a testovacieho cyklu prísne bezpečnostné a režimové opatrenia. "Nákaze novým koronavírusom sa však nie vždy dá vyhnúť a nemusí pritom súvisieť priamo s výkonom práce našich zamestnancov. Vďaka pravidelnému testovaniu sú prípadní pozitívni zamestnanci včas izolovaní, aby sme zamedzili šíreniu nákazy, čo sprevádzajú ďalšie opatrenia ako dezinfekcie či opakované pretestovanie kolegov," dodala Dobrucká s tým, že vďaka týmto opatreniam je nový koronavírus v prevádzkach AsLab pod kontrolou.AsLab združuje spoločnosti Medirex, Alpha Medical, Klinická biochémia a Synlab.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: