lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Nová online platforma má zlepšiť edukáciu o poruchách príjmu potravy Bratislava 2. decembra (TASR) - Nová online "PPPomáhajúca" platforma má zlepšiť edukáciu o poruchách príjmu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 02.12.2023 categoryDenné správy

Bratislava 2. decembra (TASR) - Nová online "PPPomáhajúca" platforma má zlepšiť edukáciu o poruchách príjmu potravy. Ponúka komplexný vzdelávací a podporný obsah. Sú na nej zverejnené usmernenia odborníkov aj príbehy pacientov. Jej súčasťou sú tiež online kurzy. TASR o tom informovala organizácia Chuť žiť, ktorá za platformou stojí.
"Víziou platformy je vytvoriť bezpečný online priestor, ktorý neustále prináša dostupnú edukáciu, osvetu a prevenciu v oblasti porúch príjmu potravy. Jej cieľom je slúžiť nielen ľuďom s týmto ochorením, ale aj ich rodinám, odborníkom a širokej laickej verejnosti," priblížia.
Za kurzami na platforme stoja odborníci. Organizácia upozornila na to, že obsah nenahrádza odbornú starostlivosť, ale sprostredkováva overené informácie. "Našou ambíciou je obsah na platforme rozširovať a pridávať postupne viac edukatívneho materiálu. Cieľom je obsah prispôsobovať aktuálnym potrebám," dodala.
Chuť žiť je nezisková organizácia pracujúca s osobami trpiacimi poruchami príjmu potravy. Venuje sa prevencii, liečbe, osvete a destigmatizácii ochorenia. Poskytuje psychologické a nutričné poradenstvo, stacionáre pre pacientov či pre rodičov a rôzne liečebno-vzdelávacie programy.


akb tur

Štítky :

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.