lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Operácie srdca zefektívni nový systém využívajúci umelú inteligenciu Bratislava 30. júna (TASR) - V bratislavskom Centre intervenčnej neurorádiológie a endovaskulárnej liečby CINRE pribudla ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 30.06.2020 categoryDenné správy

Bratislava 30. júna (TASR) - V bratislavskom Centre intervenčnej neurorádiológie a endovaskulárnej liečby CINRE pribudla pre pacientov nová sála. Vybavená je novým angiografickým systémom, ktorý využíva umelú inteligenciu. Dokáže tak vyšetriť viac pacientov za kratší čas. CINRE je prvé zdravotnícke zariadenie v strednej Európe, ktoré prístroj bude využívať.„V našom centre ročne zoperujeme viac ako 4000 pacientov, z ktorých približne polovicu tvoria kardiointervencie, teda operácie na srdci a jeho tepnách. Mnohokrát ide o časovo náročné výkony, ktoré si vyžadujú používanie najmodernejšej zobrazovacej techniky,“ priblížil priekopník intervenčnej rádiológie na Slovensku Ivan Vulev, ktorý vedie tím odborníkov v zariadení.Prístroj používa umelú inteligenciu na stanovenie pracovných postupov pri terapeutických výkonoch.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...